Covid-19-fall på BJJ-passet den 5 oktober

(Information in English here)

Under helgen fick vi veta att en person som deltog i Memmos BJJ-session måndag 5 oktober blev sjuk i Covid-19. På kvällen. I värsta fall betyder detta att alla som deltog kan ha blivit smittade. Styrelsen beslutade ikväll att alla de som deltog i passet sätts i “klubbkarantän” fram till 20 oktober.

Om du deltog i Memmos session den 5 oktober får du inte träna på klubben förrän den 20 oktober. Naturligtvis får du inte träna någon annanstans heller. Om du gör det gäller regeln om 14 dagars karantän.

Risken för att du har smittat någon om du deltog i sessioner senare under veckan är liten, för under inkubationsperioden är du inte smittsam fram till några timmar innan du blir sjuk, enligt vad vi vet.

Vi råder dig också att hålla ett bra socialt avstånd och hålla dig borta från äldre och personer i riskgrupper. Detta för att minimera risken för infektioner.

Vi uppmanar alla i gruppen att ägna extra uppmärksamhet åt symtom, även milda, och att träffa en läkare om du upplever något av dem och förklara omständigheterna för vårdmyndigheterna. Detta för att underlätta infektionsspårning.

Detta beslut är inte något som styrelsen har haft lätt att ta. Vi vill inte göra begränsningar, men vi har inte kunnat se ett bättre sätt att hantera den nuvarande situationen.

/Styrelsen

Uppdatering 2020-10-21: Vi har inte fått in några rapporter om att någon från detta pass har insjuknat.