Hösttermin och ny era för klubben

Återigen närmar vi oss den underbara tiden på året då solen börjar gå ner tidigt, löven skiftar färg, flipflopsen byts ut mot tjockstrumporna och hösterminen hos Liljeholmens BJJ börjar! Måndagen den 31 augusti kl 19:30 drar vår träning i gång och som vanligt är alla välkomna att börja träna på vår klubb: Kvinnor och män, ung som gammal, erfaren eller nybörjare. Det svåraste är alltid att komma till första träningen.

Men likt ormen som ömsar skin byter även Liljeholmens BJJ och MMA skepnad den här hösten. Vi kommer under hösten enbart satsa på markkamp. Vi kommer träna såväl BJJ som NO-GI och som medlem hos oss har du tillgång till alla träningsformer som står på schemat. Priset den här terminen är 1700 kronor, då får du även tillgång till de seminarier som hålls hos vårt teams klubb Hilti i Årstaberg. Om du inte kan komma första passet, första veckan eller första månaden så är du alltid välkommen, skicka ett mail eller skriv en rad i Facebook-gruppen om du vill dyka upp för en
provträning.  Den här terminen kommer vi inte kunna erbjuda Mixed Martial Arts (MMA) som träningsform pga mmatränarbrist.

Liljeholmens BJJ 2015

Den här terminen lägger vi lite extra tid och energi på att våra medlemmar ska tävla i de tävlingar som finns tillgängliga och försöker därför lägga in tävlingsbetonade träningar som uppladdning inför tävlingar.

Ett spännande tillskott den här terminen är Micke Pojas “Styrka och rörlighet” på torsdagar. Ett pass som integrerar rörlighetsövningar och styrka anpassat för brottning och BJJ.

Träningstider
Måndag BJJ 19:30-21:00
Tisdag Fys med Fredrik Lilja 17:30-18, Sparring BJJ 18-19
Onsdag BJJ  18-19:30
Torsdag Styrka och rörlighet 18-19
Fredag BJJ 18-19:30
Lördag Öppen matta BJJ & NO-GI 11-12:30
Söndag NO-GI 11-12:30

Tips för dig som är nybörjare:
Klädsel: BJJ: Här tränar vi i en GI. Har du ingen GI så går det bra att prova på ett pass BJJ utan GI eller just NO-GI där du tränar i shorts, t-shirt eller funktionella kläder utan dragkedjor.

Förkunskaper: För att börja träna hos oss krävs inga tidigare färdigheter kampsport, men det är bra om du har ett hum om vad sporten går ut på.

Måste jag träna närkamp varje gång?: Hos oss är det sparring i slutet av varje pass. Längden på sparringen varierar, men sparringen är en viktig och nödvändig del i BJJ och NO-GI. Tänk på att sparringen ofta är teknikbetonad, mjuk och följsam. Du behöver inte känna att det är en kamp på liv och död, tvärtom, vi sparras för att lära oss.

Ska jag buga eller hälsa på något speciellt vis: Det enda vi önskar är att du tar av dig skorna när du går in i lokalen och skakar hand med dem på du inte känner.

Välkommen!

2 kommentarer

  1. Bara lite förtydligande. Det kommer naturligtvis bedrivas stående kamp i form av nedtagningar, kast, svep etc, alltså sådant som är en komponent i grapplingdelen, inte bara markkamp. Men det förstod väl alla ändå? Eller? 😉

  2. Bra tillägg Yoel! Givetvis är den stående delen av BJJ något vi tränar på och inte bara markkamp.

Kommentarer har inaktiverats.