Terminsstart den 11 januari i Midsommarkransen

Äntligen är det dags för Liljeholmens BJJ att för artonde gången iscensätta en terminsstart. Ett år efter att vi flyttade till Midsommarkransen är vi väl inbodda med en fullt fungerande kampsportslokal i källaren på Vattenledningsvägen 39.

Den här terminen kommer många nya pass att introduceras: BJJ-pass endast för kvinnor, basics i BJJ och barnträning är tre nya pass som finns på schemat.

Vi kommer alltså att fokusera lite extra på alla nya medlemmar som ansluter till vår klubb. Vårt BJJ-pass endast för kvinnor skiljer sig inte jämfört med de andra passen teknik- eller intensitetsmässigt. Har du frågor om detta passet får du gärna maila liljeholmensbjj@gmail.com eller kontakta oss på vår facebooksida, mer info kommer efter nyår. 

Basics i BJJ är ett pass där fokus kommer att ligga på grundläggande tekniker (basics) samt hur din egen kroppsvikt och rörlighet används i BJJ. Det nya passet kommer inte att vara uteslutande för nybörjare utan alla tränar med alla oavsett nivå, men de grundläggande teknikerna kommer läras ut på ett ingående och detaljerat sätt och lägger grunden för din framtida träning. Även mer avancerade kommer att ha nytta av den grundläggande klassen.

Barnträning kommer att hållas som två olika pass på lördagar kl 9.00-9.40 (Grupp A / 5-7 år) & kl 9.50-10.40 (Grupp B / 8-10 år) Intresseanmälan kan göras här!

Officiell affisch våren 2016

Vi är en liten klubb och drivs ideellt med mycket engagemang och vilja. Terminsavgiften landar på 1700 kr den här terminen och då får man träna alla pass som finns tillgängliga och även träna med vår moderklubb Hilti i Årstaberg samt gå på alla seminarier som anordnas under terminen. Om du inte kan komma första passet, första veckan eller första månaden så är du alltid välkommen, skicka ett mail eller skriv en rad i Facebook-gruppen om du vill dyka upp för en provträning.

Schema för terminen:
Måndag: BJJ 19:30-21:00
Tisdag: Sparring BJJ 18-19
Onsdag: BJJ 18-19:30 (Basics)
Torsdag: Styrka och rörlighet 18-19, BJJ (Kvinnor) 19-20:30
Fredag: BJJ 18-19:30
Lördag:
Barnträning 09-09:40 (Grupp A / 5-7 år) & 09.50-10.40 (Grupp B / 8-10 år), Öppen matta BJJ & NO-GI 11-12:30

Tips för dig som är nybörjare:
Klädsel: BJJ tränas i en särskild typ av Brasiliansk JiuJitsu-GI. Har du ingen GI så går det bra att de första gångerna komma i till exempel shorts och t-shirt tills du insett att BJJ är det roligaste du gjort och köper en GI.

Förkunskaper: För att börja träna hos oss krävs inga tidigare färdigheter, men det är bra om du vet vad du ger dig in på och har ett hum om vad Brasiliansk Jiu-Jitsu är.

Måste jag träna närkamp varje gång?: Hos oss är det sparring i slutet av varje pass. Längden på sparringen varierar, men sparringen är en viktig och nödvändig del i BJJ. Tänk på att sparringen ofta är teknikbetonad, mjuk och följsam. Du behöver inte känna att det är en tuff fight som måste vinnas, tvärtom, vi sparras för att lära oss.

Ska jag buga eller hälsa på något speciellt vis: Det enda vi önskar är att du tar av dig skorna när du går in i lokalen och skakar hand med dem du inte känner.

Välkommen!