NOC i Nacka 23-24 mars 2019

Sju starka deltagare från LBJJ

(Bilder från lördagen kan du se på sidan med bilder.)

Att vinna segrar handlar inte alltid om att vinna medaljer utan också om att vinna över sina rädslor och våga fast det känns jobbigt och kanske till och med skrämmande.  En av våra medlemmar kommenterade  “alla är vinnare som går upp på mattan”, och det är sant.  Det visade alla våra tävlande i helgens stora tävling Nordic Open.

På lördagen deltog fem vuxna och på söndagen var det två barn som deltog från LBJJ.

Lördag

För Charlie och Heléne som tävlade för första gången så var segern att delta den viktigaste.

Sammanfattnig av vuxenmatcherna: Charlie fick gå två matcher (en semi och en bronsmatch) men förlorade. Charlie som inte har tränat så länge, visade på mod att våga tävla så tidigt i sin BJJ-karriär. Heléne var nära att lyckats passera sin motståndare men fastnade i en triangel. Förlusten kommer inte stoppa Heléne. Istället gav det henne en riktig tändargnista.  Simon gjorde en jämn match och hade stor möjlighet att passera sin motståndare vid ställningen 2-2 men lyckades inte säkra den. Även han fastnade i en triangel. James började bra och fick en topp-position men blev svept för att sen fastna i ett armlås. För James var detta premiär som blåbälte.

Dennis tog hem guldet efter två mycket stabila insatser. Han visade på prov på bra balans och läste av sina motståndares försök till att svepa honom. Den hårda press som Dennis har gjorde att motståndarna inte hade mycket att hämta.

Söndag

På söndagen hade vi två barndeltagare. C-Jay och Iker. C-Jay fick en silvermedalj och Iker gick en match om bronset, men förlorade på poäng.

Stort grattis till alla fantastiska deltagare!