What’s up Carl-Johan Kvick, ordförande för LBJJ & MMA

CJ med sin favorithatt

Berätta om ditt engagemang i Liljeholmens BJJ & MMA och varför du började träna BJJ?

Kampsport har alltid lockat mig. Jag tränade en del karate når jag gick på gymnasiet och har testat boxning och MMA tidigare. Brottningen (BJJ:n) passade mig bättre eftersom jag har glasögon och har så svårt att se var slagen kommer. Man måste nog vara beredd att ge BJJ:n ett halvår eller så innan man ger upp, det tar ett tag innan man förstår hur det hänger ihop.

Vad händer med klubben just nu?

Just nu håller vi på med en lokalflytt. Från Örnsberg där vi hållit till i ett gammalt skyddsrum till en jättefin lokal på Vattenledningsvägen i Midsommarkransen. Vi kommer dra igång träningarna så fort färgen torkat och de nya duscharna är installerade. Det känns superkul att dra igång både MMA och BJJ träningarna igen. Till hösten 2015 hoppas vi även att vi kan dra igång en barnsektion så nu i vår kommer några av våra tränare få en vidareutbildning för att lära sig mer om barnträning.

Varför har ni en ordförande? Bestämmer du över klubben?

Vi har en styrelse i föreningen och vår uppgift är att koordinera alla externa kontakter med de berörda på klubben. Eftersom föreningen är ideell så gör vi det för att vi tycker det är kul och viktigt. Jag har, med ett litet uppehåll på några år, alltid varit ideellt engagerad.

Hur ser framtiden ut för LBJJ?

Framtiden ser ljus ut! Nu i vår kommer vi finnas representerade på flera tävlingar i Sverige och utomlands. Till exempel på EM och Nordic Open med flera. Vi hoppas också att vi ska kunna lära känna nya medlemmar från Midsommarkransen och dess omgivningar.

Kan vem som helst träna hos er?

Alla är välkomna till oss! Vi är en ideell förening vilket betyder att ingen får diskrimineras. Det engagemanget sitter djupt inom oss som representerar föreningen och vi välkomnar alla som har fyllt 16 och uppåt. Det finns egentligen ingen övre åldersgräns och det finns både tjejer och killar i grupperna. Är man nyfiken är det bara att titta förbi, ingen anmälan krävs utan man tar med sig kläder som man inte är så rädd om eller så kommer man bara förbi och tittar.
Stilstudie